‘Het Baken’ Schiermonnikoog

Informatiecentrum ‘Het Baken’ op Schiermonnikoog is een multifunctioneel, duurzaam gebouw waarin Natuurmonumenten en VVV Schiermonnikoog hun expertise samenbrengen.

Wij hebben daar een leuke opdracht voor mogen uitvoeren.

 

Op onze vraag waarom er gekozen is voor PETpanel in Informatiecentrum ‘Het Baken’, kregen wij het volgende antwoord:
“We wilden een grote kaart van het eiland in het informatiecentrum. In plaats van een print is gekozen voor een kaart die is opgebouwd uit 8 verschillende lagen PETpanel die gesneden zijn. Deze lagen geven weer waar de duinen zijn, het strand of bijvoorbeeld het bos is. Met het PETpanel konden we de ruimte qua akoestiek wat dempen en dat het van gerecycled materiaal is, past bij de uitgangspunten van Natuurmonumenten. De kaart werkt ook als ‘prikbord’: op de kaart kunnen prikkers geprikt worden met informatie zoals bezienswaardigheden en actuele wandelroutes.”

 

Voor het ontwerp van de reliëfkaart heeft tentoonstellingsontwerper Wendy Rommers samen met een van de boswachters van Natuurmonumenten de verschillende lagen uit diverse bronkaarten samengesteld. Het wandvullende reliëf is geproduceerd in opdracht van deFine, die de bouw en realisatie van de expositie in Informatiecentrum ‘Het Baken’ voor haar rekening nam.

 

Ontwerp: Wendy Rommers
Uitvoerder: deFine
Dealer/leverancier: Asilva

Zoek uw dealer in de buurt!