De Tirrel

foto’s © Harryvan

 

Wij hebben onze medewerking mogen verlenen aan het indrukwekkende project ‘De Tirrel’ in Winsum. De imposante bomenwanden die op de foto’s te zien zijn, zijn opgebouwd uit twee lagen van 9 mm PETpanel. De onderste laag heeft de diepblauwe tint Midnight Blue 38, terwijl de bovenste laag is uitgevoerd in de blauwtint Dark Blue 01.

De architect vertelt er dit over:

‘In de Tirrel in Winsum worden ouderenzorg, basisschool, onderwijs en sportvoorzieningen verenigd in één gebouw. De gebruikers zijn verdeeld over de verschillende vleugels van het stervormige gebouw, maar vinden elkaar in het hart van het gebouw, waar een prachtige gemeenschappelijke ruimte is gecreëerd. Hier bevinden zich verbindende faciliteiten waar gebruikers, medewerkers en bezoekers elkaar spontaan kunnen ontmoeten. Dit omvat onder andere het speellokaal, een atelierruimte, een toneellokaal, de receptie en een winkeltje, die als losstaande volumes verspreid zijn in de open ruimte. 

Om een optimale akoestiek te garanderen, zijn veel wanden bekleed met akoestisch PET-vilt. De combinatie van de fraaie, gedempte kleuren van gerecycled vilt met eikenhouten panelen schept een sfeer die zowel huiselijk als dynamisch is, en geeft de volumes zowel binnen als buiten een herkenbare eigen uitstraling. Het zachte tactiele oppervlak is zeer geschikt voor gebruikers van letterlijk alle leeftijden. Het centrale volume met trap en glijbaan is daarnaast voorzien van een patroon van gestileerde bomen, dat zijn inspiratie haalt uit de hoekverdraaiingen in het gebouw en de natuur in de omgeving. De gebruikers herkenden het patroon van de bomen uit het nabijgelegen Roekenbos. Het fraaie viltpatroon voegt zo een aangename natuurlijke toets toe aan het interieur.’ 

 

Over de uitvoering van dit project verscheen onlangs een artikel in het vakblad ‘Interieurbouw’

 

Architect: De Architecten van Team 4

Uitvoerder: Harryvan

Dealer/leverancier: Asilva

Zoek uw dealer in de buurt!